Ορθοπαιδικό

Η υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών σε Ορθοπαιδικές παθήσεις αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την Κλινική Animus Κυανούς Σταυρός.

Η ομάδα εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών με μεγάλη εμπειρία στη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση των Ορθοπαιδικών παθήσεων σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις και το σύγχρονο εξοπλισμό προσφέρουν  υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Σπονδυλική Στύλη

Στην Κλινική Animus Κυανούς Σταυρός οι υπηρεσίες παρέχονται από οργανωμένη ομάδα Ορθοπαιδικών, άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο εφαρμόζει εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή.

Η διάγνωση πραγματοποιείται μέσω τεχνολογικού εξοπλισμού της Κλινικής (Μαγνητικό-Αξονικό Τομογράφο, Υπερηχογράφο, Ακτινολογικό έλεγχο και Εργαστηριακές εξετάσεις) και η θεραπεία μέσω διαφόρων θεραπευτικών πράξεων όπως εγχύσεις σε αρθρώσεις και σπονδυλική στήλη, αναλγητική θεραπεία με ραδιοκύματα, Laser και Manipulation Therapy κα.

Σε ασθενείς που χρήζουν Χειρουργική αντιμετώπιση εφαρμόζονται τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας (δισκοπλαστική, αρθροσκοπική δισκεκτομή, μικροδισκεκτομή, διαδερμική σπονδυλοδεσία) καθώς και κλασσικές τεχνικές νευρικής αποσυμπίεσης (πεταλεκτομή, οπίσθια και πρόσθια σπονδυλοδεσία, τριματομές, δισκεκτομές) με χρήση ειδικών μηχανημάτων νευροπαρακολούθησης και του μοναδικού σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα Αξονικού Τομογράφου χειρουργείου O-ARM, με τον οποίο γίνεται καθοδήγηση των χειρουργικών επεμβάσεων, αυξάνοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Ώμος & Αγκώνας

Η θεραπεία των ασθενών με προβλήματα στις αρθρώσεις ώμου και αγκώνα δύναται να πραγματοποιηθεί αρθροσκοπικά ή ανοικτά ενώ παράλληλα στο Ορθοπεδικό Εξωτερικό Ιατρείο της Κλινικής δύναται συντηρητική θεραπεία μέσω Manipulation Therapy, Laser, Shockwave και βελονισμού.

Άκρα ποδός & Χειρός

Οι γιατροί του τμήματος Ορθοπαιδικής είναι άρτια καταρτισμένοι στο άνω άκρο (χέρι) με εκπαίδευση στο Τμήμα Χεριού και Μικροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ για αποκατάσταση τραυματικών και παθολογικών παθήσεων.

Υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης βλαβών άκρου ποδός όπως βλαισός μεγάλος δάκτυλος, γαμψοδακτυλία, βλαισοπλατυποδία, νευρολογικό και διαβητικό πόδι. Επίσης το τμήμα διαθέτει πελματογράφο, συσκευή που δίνει τεκμηριωμένη εικόνα άκρου ποδός και πέλματος όπως και για τη θεραπεία τους.

Η Κλινική Animus Κυανούς Σταυρός διαθέτει ένα μοναδικό και υπερσύγχρονο  τμήμα Αθλητικών κακώσεων σχεδιασμένο να εξυπηρετεί αθλητές όλων των επιπέδων και να τους παρέχει θεραπείες υψηλού επιπέδου. Πραγματοποιούνται επεμβάσεις αρθροσκοπικές και ανοικτές για παθήσεις όπως ρήξη χιαστών, μηνίσκων γονάτων, τενόντιου πετάλου του ώμου και αστάθειας αυτού, ρήξεις τενόντων (Αχίλλειος, ΜΕΑ κτλ), θεραπεία συνδέσμου υπέρχρησης, τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών με χρήση Laser και Shockwave.

Και τέλος η Κλινική Animus Κυανούς Σταυρός προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση τραύματος μέσω του Κέντρου Τραύματος, το οποίο υπάρχει δυνατότητα κλήσης  όλο το 24ωρο στο (4ψήφιο νούμερο) για άμεση χειρουργική αποκατάσταση με χρήση του Ασφαλιστικού Φορέα, χαμηλό κόστος και δωρεάν μεταφορά από και προς την Κλινική.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS η Κλινική παρέχει Φυσιοθεραπευτική φροντίδα στους ασθενείς και εγγυάται για την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών της.